Translate

vineri, 4 decembrie 2009

CORNULETE DOSPITE CU VISINE


2 oua
50 g drojdie proaspata
100 g unt nesarat
200 ml lapte
500 g faina

1 Se topeste untul
2 Se adauga zaharul in untul fierbinte
3 Se amesteca ouale cu dorjdia
4 Se combina 2+3
5 Se adauga laptele peste 2+3
6 Se adauga faina
Se framanta un aluat destul de moale,care se lasa la dospit intre 30 si 60 minute,apoi se fac cornuletele care se umplu su dulceata de visine in cazul meu(dar se poate orice umplutura,ex:mac nuca,branza,fructe,,,,) si se mai lasa in tava tapetata cu hartie de copt inca 30 minute la dospit,dupa care se ung cu un galbenus de ou+2 linguri de smantana.
Dupa ce le-am scos din cuptor imediat fierbinti se ung cu urmatorul sirop:zeama de la o portocala se incalzeste si se amesteca cu 1 sau 2 linguri de zahar(zaharul sa nu se topeasca in sucul cald)pentru ca atunci cand se usuca sa fie stralucitoare.
POFTA BUNA!