Translate

sâmbătă, 6 februarie 2010

CIORBA DE FASOLE USCATA

100 GR FASOLE USCATA BOABE
1 MORCOV
1 PASTARNAC
1/2 TELINA
1 CEAPA
1 FOAIE DAFIN
SARE,PIPER,VEGETA
2 CATEI DE USTUROI
1/2 LINGURITA BOIA DE ARDEI DULCE
1/2 LINGURA FAINA
1 LINGURA ULEI
100 GR TASCUTE
3 LINGURI BULION
PATRUNJEL VERDE SI FRUNZE DE TELINA
 Fasolea se pune la fiert intr-o craticioara cam 20 minute ,pe urma se arunca apa in care a fiert si o punem in oala sub presiune(daca nu avem o punem in alta cratita mai mare din nou la fiert)impreuna cu zarzavaturile maruntite,ceapa tocata,foaia de dafin ,codimentam cu sare, piper si vegeta.O lasam sa fiarba 25 minute.
 Intre timp facem rantasul: maruntim usturoiul si-l punem la prajit pana devine auriu dupa care punem faina si o prajim cateva secunde ,tragem cratita deoparte si punem boiaua amestecand repede  sa nu se arda.
 Dupa ce a fiert fasolea punem in ea rantasul,bulionul,tasutele si frunzele si o mai lasam 5 minute sa clocoteasca.
  Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu