Skip to main content

GOGOSI GLAZURATE

300 gr faina 000
1 galbenus
150 gr lapte dulce
20 gr drojdie proaspata
40 gr unt
1 zahar vanilat
1 lingura zahar
1 praf de sare
coaja de lamaie sau portocala
1 esenta lamaie( lamaia stoarsa)sau de portocala(sucul de al o portocala).
 250 ml ulei pentru copt
 Pentru glazurat:
      50 gr ciocolata alba- se topeste in baie de abur
      50 gr ciocolata amaruie-se topeste in baie de abur
      50 gr nuca de cocos
      50 gr zahar pudra
  Se pregateste maiaua din: drojdie+ zahar+laptele cadut+1lingura faina care se lasa la dospit cca 15 minute.
  Galbenusul se amesteca cu esentele si zaharul vanilat,untul se topeste si putin racorit se toarna in amestecul de galbenus.Se cerne faina si se amesteca cu praful de sare dupa care se pun si retul de ingrediente si se faramanta un aluat maole.Aluatul obtinut se lasa cca 40 minute la dospit dupa care se intinde o foaie de aproximativ 1 cm grosime si se taie cu forma rotunde decupata in mijloc(sub forma de inel).Inelele obtinute se mai lasa si ele inca 20 minute la loc caldut dupa care le prajim in ulei incins.Le scoatem din ulei pe hartie absorbanta pt a nu fi uleioase.Cand s-au racit le glazuram dupa preferinte,eu le-am facut cu ciocolata alba si amaruie,cu cocos(le-am inmuiat inainte in sirop de compot si le-am tavalit in cocos)si cu zahar pudraDid you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks