Translate

sâmbătă, 3 aprilie 2010

COLACI


500 gr faina
100 gr ulei de masline
30 gr drojdie proaspata
250 ml lapte
1 ou
1 ling-ta zahar
1 ling-ta sare
PENTRU UNS:
1 ou
1 lingura lapte
pentru ornat cateva grame de mac

Maiaua:punem laptele la incalzit in care adaugam drojdia+zaharul si 1 lingura faina si lasam 20 minute la dospit,intre timp cernem faina,punem uleiul,oul,sarea si cand maiaua a dospit o adugam peste faina si framantam bine,aluatul obtinut al lasam la dospit 30 minute,dupa care impartim in 5(pentru 5 colacei)iar fiecare in trei si impletim colaceii individual fiecare,ai punem in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la loc cald pana isi dubleaza volumul,ungem fiecare colacel cu uo+1 lingura lapte,presaram mac si dam la copt pana se rumenesc.
Se servesc in dimineata de paste impreuna cu oua si sunca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu