Skip to main content

COLACI


500 gr faina
100 gr ulei de masline
30 gr drojdie proaspata
250 ml lapte
1 ou
1 ling-ta zahar
1 ling-ta sare
PENTRU UNS:
1 ou
1 lingura lapte
pentru ornat cateva grame de mac

Maiaua:punem laptele la incalzit in care adaugam drojdia+zaharul si 1 lingura faina si lasam 20 minute la dospit,intre timp cernem faina,punem uleiul,oul,sarea si cand maiaua a dospit o adugam peste faina si framantam bine,aluatul obtinut al lasam la dospit 30 minute,dupa care impartim in 5(pentru 5 colacei)iar fiecare in trei si impletim colaceii individual fiecare,ai punem in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la loc cald pana isi dubleaza volumul,ungem fiecare colacel cu uo+1 lingura lapte,presaram mac si dam la copt pana se rumenesc.
Se servesc in dimineata de paste impreuna cu oua si sunca.Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks