Translate

miercuri, 7 aprilie 2010

GEM DE PRUNE ROSII


5 kg prune rosii
3 kg zahar
1 lamaie
2 lingurite scortisoara
1 consevant
Fructele se spala,se scot samburii,se taie in doua si se acopera cu zahar,se lasa (30 minute) pana avem fructele acoperite cu suc,apoi se pun la fiert amestecand continuu sa nu se prinda de fundul cratitei.le fierbem cca 2 h dupa care adaugam zeama de la lamaie si scortisoara,mai dam cateva clocote si le punem in borcane bine spalate si oparite.Borcanele le punem intr-un cos(borcanele fara capac,capacele le punem dupa ce sau racit,in felul asta nu fac mucegai deasupra,eu asa procedez de 15 ani si foarte rar s-a intamplat sa am cate un borcan cu floare deasupra)si le acoperm cu o patura.Le uitam acolo 1-2 zile dupa care le scoatem ,punem capacele si le punem in camara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu