Translate

sâmbătă, 17 aprilie 2010

TORT CU FOIETAJ SI VISINE


1 pachet aluat foietaj 1 gk visine(congelate)
200 gr zahar
50 gr amidon
1 budinca vanilie
400 ml lapte
150 gr unt
2 plicuri zahar vanilat
500 gr frisca
 Aluatul de foietaj se imparte in 6 fasii.Visinele se fierb pe foc cu 100 gr zahar si 20 gr amidon pana devine un sos. Cu acest sos umplem fasiile de foietaj,adica asezam cu ligura sos pe unul din capetele fasii si rulam,strangem la capeti ca sa nu iasa sosul ,asa facem cu fiecare individual,asezam rulourile in tava tapetata cu hartie de copt si coacem pana se rumenesc.
 Budinca se fierbe in lapte impreuna cu 30 gr amidon,zahar vanilat si 100 gr zahar,pana se ingroasa,apoi racorita amestecam cu untul.
 Asamblare: asezam pe tava 3 rulouri pe care le imbracam in crema,peste asezam inca doaua rulouri,punem crema,iar ultimul rulou la mijloc si punem crema pe el.Se imbraca in frisca.
Eu astazi am incercat o marca noua de frisca,care nu mi-a placut deloc,asa ca tortul l-am glazurat cu 200 gr ciocolata topita amestecata cu 100 gr unt.
A iesit bun si asa.
Reteta apartine lui YVONNE,dar la mine cu modificari.
Se serveste ca desert.

2 comentarii:

  1. mirela ai facut un tort tare interesant.niciodata nu am mancat tort cu foietaj dar am mai vazut o reteta asemanatoare pe un blog.poate voi avea timp sa incerc si eu reteta.o zi minunata iti doresc

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Sarah,ai mai vazut la Micul in bucatarie,am specificat ca reteta este a ei,eu am modificat-o putin.Este mai usor de facut ca un tort obisnuit.Wekend placut!

    RăspundețiȘtergere