Translate

marți, 13 aprilie 2010

TARTA CU LEGUME

Aluat:
50 gr unt
1 ou
1/2 lingurita sare
2 linguri lapte
faina cat cuprinde
Umplutura:
150 bacon
1 fir ceapa verde
1 fir usturoi verde
50 gr fasole verde(conserva)
50 gr porumb(conserva)
50 gr mazare(conserva)
50 gr gogosari murati
100 gr apa
Sosul:
2 oua
150 gr smantana
masline
sare,piper,alte codimente
Ingrdientele pentru aluat se amesteca bine,se intinde sub forma rotunda si se aranjeaza intr-o tava unsa cu unt,se ridica aluat si pe margini in tava,se inteapa pe fund cu furculita si se da la rece.
Baconul se taie cubulete si se prajeste ,peste bacon adaugam ceapa si usturoil maruntit,calim putin si adaugam restul de legume si acoperim cu apa,lasam sa fiarba la foc mic pana scade toata apa,codimentam si punem compozitia in tava peste aluat. 
 Ouale se bat impreuna cu smatana si se toarna peste legumele din tava apoi punem maslinele intregi sau feliate.
 Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.
 Se serveste ca aperitiv.
 Eu langa am servit Tzaziki.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu