Translate

joi, 27 mai 2010

FLORICELE CU GEM DE CAPSUNI


500 gr aluat de paine framantat cu ou si lapte
Gem de capsuni
Sirop de la compot pentru glazurare(eu am avut desfacut compot de cirese.le-am glazurat cu el,dar se poate cu sirop de la orice fruct,sau facut din zahar,miere)
Se intinde 1/2 din  aluat, se taie forme(floricele,inimioare,cercuri,etc.),se aseaza foemele in tava tapetata cu hartie de copt,se pune 1/2 lingurita gem pe fiecare forma,intindem si cealalta 1/2 de aluat,taiem aceleasi forme care le asezam peste cele cu gem din tava,ungem cu ou si presaram zahar deasupra,le mai lasam sa dospeasca 30 minute ,dupa care le coacem pana devin aurii.Fierbinti scoase din cuptor le pensulam cu sirop de la compot din abundenta,le acoperim 5 minute cu folie de aluminiu dupa care le aranjam pe platou.Obtinem  cam 20 buc.

4 comentarii:

  1. Dar ce ideie buna!
    Arata foarte frumos, felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Daniela,sunt si foarte bune.Te pup si o seara placuta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumusele sant,arata foarte bine,pot sa vin la tine?Numai 2 floricele vreau!te pup si sa ai o seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Gabriela,te primesc cu cea mai mare placere.Te pup si noapte buna.

    RăspundețiȘtergere