Translate

marți, 4 mai 2010

PRAJITURA TELEVIZOR

Foi:
250 gr faina
50 gr untura
1 lingura cacao
1 lingura amoniac
2-3 linguri lapte
Blat:
5 oua
5 linguri faina
5 linguri zahar
Crema:
2 budinci de vanilie
700 ml lapte
200 gr zahar
2 linguri amidon
300 gr unt
2 fiole esenta de vanilie
Ornat
100 gr ciocolata lapte
2 linguri lapte
 Ingredientele pentru foi se amesteca toate,se lasa 1/2 ora la rece,se imparte aluatul in doua,se fac doua foi care se coc pe dosul tavii 10-15 minute fiecare.
 Pentru blat batem albusele spuma tare cu zaharul,adaugam galbenusele si faina in ploaie amestecand cu grija de jos in sus,turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem pana devine auriu si se desprinde singur de pe margini.(20-25 minute la foc potrivit)
La crema fierbem budincile cu zahar  si amidon in lapte pana se ingroasa,la sfarsit adaugam esenta si lasam la racit,rece se amesteca cu untul spuma.
Ciocolata se topeste cu cele 2 linguri de lapte si se orneaza prajitura deasupra.
Asamblare:
  Asezam o foaie pe o tava punem 1/2 din crema peste care asezam blatul,punem cealalta 1/2 de crema si asezam cea de-a doua foaie.Ornam cu ciocolata topita sau oresaram zahar macinat.Se lasa cateva ore pana se inmoaie foile.Se taie si se serveste ca desert.

16 comentarii:

  1. Cat de bine si apetisant arata.Numai bunatati ai pe aici.
    O dupa amaiza placuta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Yvonne,esti tu draguta.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Geta,cum astazi am facut prajitura,inca mai am,asa ca te astept la o bucata.Te pup si o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mmm...ce bine arata! Mi-ai adus aminte de vremuri de demult cand, la o nunta, am facut la prajituri televizor... ca de atunci nici ca nu le-am mai facut.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai daca mai ai,pot sa ma autoinvit la o feliuta?numai bunataturi faci tu,si eu inghit in sec cand le vad,brava!te pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Wauu,super arata!!
    Mi-ai facut pofta,poate o execut si eu,:)
    Te pup dulce draga mea si iti doresc spor la treburi!!

    RăspundețiȘtergere
  7. foarte faina ti-a iesi.merge sa inlocuiesc untura cu unt.noi nu mancam carne de porc de nici un fel.
    PS:multumesc din suflet pentru premiu.il am deja postat dar mi-a facut mare placere sa il primesc din nou

    RăspundețiȘtergere
  8. arata minunat...as putea sa inlocuiesc untura din foi cu altceva?nu stiu unt sau...habar n-am.nu de alta dar nu am si nici de unde sa fac rost.

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc Daniela,si mie imi era dor de o prajitura din copilarie,asa romaneasca,,,,Te pup si o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc Gabriela,te astept cu multa placere.Te pup si o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc Mirela si o zi placuta sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc Sarah,merge inlocuita untura cu 70 gr unt de 80% grasime sau 100 ml ulei.Te pup si o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc Primii pasi in bucatarie,merge inlocuita cu 70 gr unt de 80%grasime sau 100 ml ulei,eu untura o fac in casa din slanina proaspata pe care o topesc,in felul asta am si jumari si untura.Te pup si o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  14. ce gâteau est très gourmand, j'adore
    bonne journée

    RăspundețiȘtergere
  15. Merci beaucoup Fimere,est bonne,vousembrasser et vous attendez.

    RăspundețiȘtergere