Skip to main content

RULADA CU KIVI,COCOS SI VANILIE

Blat:
 5 oua
5 linguri zahar
1 budinca de lamaie
2 linguri faina
Crema:
1 budinca vanilie
400 ml lapte
200 gr zahar
1 lingura amidon
2 galbenusuri
1 fiola esenta vanilie
2 plicuri zahar vanilat
150 gr unt
100 gr nuca de cocos
4 fructe de kivi(se pot pune si mai multe)
 Ingredientele pentru blat se amesteca mai putin albusele care se bat spuma si se incorporeaza cu restul prin miscari lente de jos in sus.Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie si coacem cca 15 minute,dupa care al scoatem ,desfacem hartia si presaram zahar macinat pe partea din interior care se ruleaza pentru a nu se lipi si cald se ruleaza in prosop umed.Lasam la racit.
Pentru crema amestecam budinca cu zaharul,amidonul,galbenusele,zaharul vanilat si laptele rece,dupa care se fierbe pana se ingroasa,la sfarsit adaugam esenta de vanilie si cocosul,lasam la racit ,rece amestecam cu untul frecat spuma.
Desfacem blatul racit,punem 1/2 din crema asezam fructele taiate cubulete pe ambele capete cate un rand(in modul asta la feliere se vor vedea ca doi ochisori),sau pe toata suprafata blatului(cum doreste fiecare)si rulam blatul la loc..Ornam cu restul de crema si decoram dupa imaginatie cu fructe de kivi.Se da la rece.
 Se serveste ca desert.Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks