Translate

vineri, 27 august 2010

COZONAC CU RAHAT SI MAC

300 ml lapte(eu am pus 150 ml lapte+150 ml apa minerala)
500 gr faina
20 gr drojdie proaspata
150 ml ulei
150 gr zahar
2 oua
un praf de sare
4 linguri cacao
Umplutura:
150 gr mac macinat
6 linguri zahar
2 albuse batute spuma
1 fiola esenta de lamaie
Se amesteca toate ingredientele pana la omogenizare.
Sirop:
5 linguri zahar amestecate cu 150 ml apa se incalzestte .
Drojdia+2 linguri zahar+3 linguri faina si laptele caldut se lasa la dospit 20 minute
Ouale+uleiul+sarea+restul de zahar omogenizam bine si dupa cele 20 minute adaugam si compozitia cu drojdie,omogenizam si impartim compozitia in doua,una ramane alba si in cealalta adaugam cacao,in fiecare adaugam faina cernuta(trebuie sa iasa un aluat mai moale,dar care sa se poata intinde,daca mai trebuie faina mai adaugati),aluaturile se lasa la odihnit cca30-40 minute dupa care impartim fiecare in doua,intindem fiecare in foaie punem pe cele maro rahat maruntit si pe cele albe mac ,rulam fiecare foaie si rasucim una maro cu una alba,asezam in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la cald pana isi dubleaza volumul apoi dam la copt pana trece testul scobitorii.Cald se toarna siropul si se presara cocos.

2 comentarii:

  1. Ce bine arata, cozonacul tau, tare gustos!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Juci,intradevar gustos si pufos.Sa ai o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere