Translate

marți, 24 august 2010

GOGOSI PUFOASE


1 ou
50 ml ulei
200 ml lapte
10 gr drojdie proaspata
300 gr faina
un praf de sare
2 linguri zahar
Laptele caldut se amesteca cu drojdia+zaharul+3 linguri faina si se lasa la dospit 20 minute.
Oul se amesteca cu uleiul,apoi cu compozitia de drojdie si toate se pun peste faina cernuta cu sarea,se  framanta un aluat nelipicios si mai moale care se lasa la dospit 40 minute,apoi se intinde o foaie din care decupam cercuri cu o forma rotunda pe care le mai lasam la dospit pana isi dubleaza volumul,dupa care le coacem in baie de ulei fierbinte.Calde se tavalesc prin zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.

4 comentarii:

  1. Vai ce pofta mi! Foarte bine arata,trimite toata farfuria!

    RăspundețiȘtergere
  2. Aoleo ce pofta de gogosi!!!!
    Salvez si eu reteta ta ..vad ca au iesit super!
    o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Juci,coletul este pe drum,sa ai pofta!Te pup si o zi placuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Nicoleta,au iesit foarte pufoase folosind faina ungureasca(este singura faina care o folosesc eu)te pup si-ti doresc o zi placuta!

    RăspundețiȘtergere