Skip to main content

PLACINTA INTINSA(BUREK)

Burekul la noi se numeste placinta intinsa,am vizionat filmuletul lui Surac cu procedeul  de intindere al aluatului ,desi eu nu am asa indemanare totusi ma mandresc ca reusesc sa-l intind incat sa citesc ziarul prin el.
Aluat:
1 kg faina
2 cani apa
un praf de sare
Aluatul se framanta pana devine elastic si se intinde in foita foarte subtire care se lucreaza pe o fata de masa infainata,se ung cu ulei sau untura topita ,se presara umplutura si se ruleaza cu ajutorul fetei de masa,se aseaza in tava unsa,se ung si rulourile si se coc pana se rumenesc,eu l-am impartit in patru parti egale si mi-au iesit 4 corzi care le-am umplut cu dovleac,dar se pot umple cu mere,branza dulce sau sarata,ciocolata,dulceata,fructe,,,,.Daca vreti un expert in aluataul asta vizitati blogul lui Surac:::  surac-suromania.blogspot.comDid you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks