Skip to main content

PRAJITURA CU ALUAT RAZALIT,MAC SI VISINE

Aluat :
500 gr faina
3 galbenuse
200 gr untura de porc
4 linguri zahar
1/2 lingurita bicarbonat
2-3 linguri smantana
Se face aluatul si se da la rece 30 minute,apoi luam un sfert din el si-l punem inapoi la rece,restul se intinde o foaie pe care o punem in tava si o dam din nou la rece pana facem umplutura.
Umplutura de mac:
150 gr mac macinat
100 ge zahar
3 albuse
2 linguri faina
2 linguri lapte
1 fiola esenta de rom
500 gr visine fara samburi
Albusele se bat spuma cu zaharul,adaugam macul,romul,faina si laptele,asezam crema obtinuta peste aluatul din tava,nivelam si presaram visinele peste care dam pe razatoarea mare restul de aluat,dam tava la cuptor si coacem pana trece testul scobitorii cca 25-30 minute.Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar macinat.


Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks