Skip to main content

PRAJITURA CU CAISE

1 foaie aluat foietaj(500 gr)
1 compot de caise
scortisoara
5 linguri pesmet(preslu)
Crema:300 ml lapte se fierbe cu 5 linguri de gris si 150 gr zahar,se lasa la racit.Separat amestecam 3 galbenusuri cu 50 gr zahar ,adaugam 6 linguri smantana si amestecul de gris racit ,iar la sfarsit albusele batute spuma cu 50 gr zahar.
Intr-o tava asezam foaia de aluat,punem caisele peste care presaram pesmetul si scortisoara si turnam crema,dam la cuptor si coacem aproximativ 1 h,dupa care inchidem focul si deschidem putin usa cuptorului,lasam prajitura sa se raceasca in cuptor sa nu se crape(eu am scos-o imediat pentr-ca am avut de copt painea si mi s-a crapat)oricum este gustoasa ,rece se feliaza si se pudreaza cu zahar macinat.
Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks