Translate

vineri, 22 octombrie 2010

BRIOSE CU LEGUME SI SUNCA

ALUAT:
500 gr faina
250 ml lapte
20 gr drojdie proaspata
2 lingurite zahar
150 gr untura de porc
1 varf cutit sare
2 linguri smantana
1 ou
UMPLUTURA:
2 oua fierte tari,+100 gr sunca de pui +100 gr gogosar murat+100 gr mazare fiarta,toate taiate cubulele(mai putin mazarea),codimentam cu sare ,piper si adaugam 2 lingurite amidon.
Din laptele caldut+zahar si drojdie facem maiaua care se lasa la crescut 20 minute.Separat cernem faina,amestecam cu sare punem untura si maiaua si framantam bine.Aluatul se lasa la crescut 1 h,dupa care se formeaza cocoloase potrivit de mari(cat vrem sa iasa briosa de mare)pe care le intindem individual in foaie de grosimea degetului pe care asezam umplutura si rulam ,apoi rasucim si asezam in forma de briose unse cu putin ulei.Mai lasam briosele la crescut pana isi dubleaza volumul ,le ungem cu  1 ou batut cu 4 linguri smantana(puneti din abundenta din amestecul de ou pe briose)si coacem cca 20 minute .Se laas la racit apoi se scot din forme.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu