Translate

miercuri, 27 octombrie 2010

COVRIGI CU USTUROI SI SARE DE MARE

1 kg faina
500 ml lapte
200 gr untura de porc
2 lingurite zahar
1 lingura sare de mare
30 gr drojdie proaspata
Amestecam toate ingredientele cu laptele caldut si lasam 1 h si 30 minute la dospit.
Pana dospeste aluatul facem un mujdei de usturoi (sa fie frecat cu ulei si stins cu apa fierbinte)pe care al strecuram si folosim doar zeama,restul aruncam(sau refolosim la altceva).



Din aluatul dospit formam bilute(cat vrem sa iasa covrigul de mare)fiecare biluta se face un bastonas lung si rasucim cate doua,le asezam in forma de cerc ,le punem in tava si le ungem din abundenta cu lichidul de la usturoi ,lasam sa se odihneasca 30-40 minute,ungem fiecare civrig cu lapte ,presaram sare de mare si coacem pana sunt rumeniti.

13 comentarii:

  1. mmmm, ce covrigei delicioasi ai tu acolo :) arata foarte bine si bag mana in foc ca s-au terminat! asa bunatati nu pot rezista mult pe farfurie :)

    RăspundețiȘtergere
  2. olá!!parabéns!!sua fã do brasil,

    RăspundețiȘtergere
  3. mama ce fain arata covrigeii, si cred ca sant si foarte gustosi!cu usturoi inca nu am mancat cred ca am sa incerc maine sa fac si eu,sant tare curioasa ce gust au!te pupik dulce!o seara faina!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce minunati covrigei ai facut!
    Precum si retetele de mai jos sunt grozave!

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata fain, rustic, iti propun sa incerci, cand mai faci sa le ungi cu unt topit in momentul cand le scoti din cuptor, raman mai colorati si luciosi.Unt topit cu putin ulei. Bafta....

    RăspundețiȘtergere
  6. multumesc boscodino,asa este nua u mai ramas,pup si o zi frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ei caroliny,nu stiu in ce limba scrii,poate ma ajuta cineva sa pot cere traducere,dar oricum multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc Gabriela de aprecieri,sigur o sa va placa,sa-mi spui rezultatul.Pupici si o zi faina!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Mariana ,multumesc din suflat,o zi frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Surac ,cu siguranta am sa tin cont de sfat,multumesc si pupici.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ei caroliny,am aflat de la sotul ca ai scris in portugheza,multumesc din suflet de aprecieri se de vizita.Pupici si o zi frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere
  12. ce faini is ca la patiserie,bravo tie,cu zahar si usturoi!!! si asta-i interesanta,numa lucruri noi inventezi,te pup

    RăspundețiȘtergere
  13. Doinitza,nu se simte zaharul in compozitie,iar cu usturoi sunt deliciosi.Pupici

    RăspundețiȘtergere