Translate

luni, 18 octombrie 2010

PRAJITURA CU COCOS

Blat:160 gr margarina se freaca cu 200 gr zahar macinat,coaja si zeama de la 1 lamaie,170 gr faina , 150 gr nuca cocos,1/2 plic praf de copt si 8 albuse batute spuma.Se coace la foc potrivit pana trece testul scobitorii.
Crema 1: 8 galbenusuri frecate cu 200 gr zahar macinat.Aceasta crema se toarna peste blatul fierbinte scos de la cuptor,apoi punem tava din nou in cuptorul bine incins dar cu focul stins,tinem acolo pana prinde crusta tare deasupra.
Crema 2: 150 gr unt se freaca cu 150 gr zahar macinat si esenta de vanilie.Aceasta crema se intinde peste crema 1 racita.

Deasupra presaram cocos sau razalim ciocolata alba(eu am pus ciocolata cu lapte-asta am  avut)
Cand m-am hotarat sa o postez mai ramasese 2 bucati.

8 comentarii:

  1. Ce bunatate de prajitura ai facut Mirela.
    Te rog sa-mi trimiti si mie, macar o bucatica.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu multa placere Yvonne,dar s-a terminat.Data viitoare cand o fac.O seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Maria,o seara placuta si tie,iar prajitura este intradevar buna,este o prajitura finuta.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bine arata, are personalitate prajitura ta. Bravo...

    RăspundețiȘtergere
  5. Mirelus,iubita in sfarsit ai aparut,ma bucur nespus de mult ca nu ai renuntat la postari si ma bucur ca in sfarsit te-ai insanatosit!prajitura e minunata arata foarte bine si tare as fi vrut si eu o bucatica,dar din pacate am inteles ca deja s-a terminat,ramane pe alta data!te pupik dulce!o seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  6. Gabriela draga,datorita voua celor care-mi apreciati bucataria nu am renuntat,sper ca cei rautaiosi sa-si tina limba dupa dinti,la urmatoarea prajitura tin cont de tine.Multi pupici si o seara frumoasa1!!!!

    RăspundețiȘtergere