Skip to main content

CORONITA CU BUDINCA DE VANILIE



   2 oua intregi se amesteca cu 20 gr drojdie proaspata,150 ml lapte,50 gr zahar,150 ml ulei,1/2 praf de copt,un praf de sare,1 esenta de vanilie,faina cat cuprinde(aprox.500 gr)sa iasa un aluat mai moale,care se lasa la dospit 1 h,apoi impartim in doua, intindem fiecare parte in foaie de 0,5 cm si pe fiecare intindem uniform budinca de vanilie(2 plicuri budinca de vanilie fierte cf intructiunilor si se adauga in plus 4 linguri amidon),rulam cat mai strans,apoi portionam ruloul in parti egale(depinde cat vreti de mari,sau cat este tava de mare),le asezam in tava rotunda tapetata cu hartie de copt,mai lasam la crescut pana-si dubleaza volumul,ungem cu ou si coacem la foc potrivit pana se rumenesc.Calde scoase din cuptor se ung din abundenta cu sirop de zahar.Se lasa la racit in tava.Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks