Translate

luni, 22 noiembrie 2010

GALUSTE CU TON SI SOS PICANT

Galuste:
500 gr piure de cartofi
1 ou
3 linguri faina
2 linguri pesmet(preslu)
2 lingurite marar tocat(proaspat sau din congelator)
1/2 lingurita piper
putina vegeta
Umplutura:
1 conserva de ton intreg scursa de ulei
Sos:
5-6 catei de usturoi dati pe razatoare
2 lingurite mustar cu boabe
1/2 lingurita piper
1/2 lingurita boia
1/2 lingurita vegeta
1 lingura zahar
1 ardei iute tocat
1 foaie de dafin
1 lingurita busuioc uscat
1 cana suc de rosii concentrat
1/2 cana apa
Intr-un vas temorezistent preparam sosul prin amestecarea ingredientelor .


Pentru galusti omogenizam compozitia din ingredientele scrise mai sus ,udam mainile,iar cu o lingura punem compozitie in podul palmei ,la mijloc o lingurita din ton(o bucata) si dam forma de bilute (udam mainile dupa fiecare biluta),asezam bilutele in sos ,presaram putin preslu deasupra lor si dam la cuptor 20-25 minute.Se pot servi calde sau reci.

4 comentarii:

  1. Buna Mirela! Ce bunatate ai facut tu aici, ma invit si eu la o portie virtuala! Merci de vizita si fiindca ti-am ramas datoare cu reteta de la Tortul Raffaello, imi permit sa o trimit pe aceasta cale:

    Tort Raffaello - Ingrediente

    Blatul ( pentru diametrul de 26 cm.)
    8 oua
    6 linguri de zahar
    6 linguri cu faina
    100 g fulgi din nuca de cocos
    1praf de copt

    Sirop:
    1 cutie de Pina Colada fara alcool (330 ml)

    Crema :
    750 ml frisca lichida 35%grasime
    4-5 linguri de zahar pudra (depinde cat de dulce preferati)
    2 plicuri de intaritor pentru frisca
    2 cutii de bomboane Raffaello
    250 gr. zmeura proaspata (optional)

    Pentru ornat am folosit:
    Batoane de ciocolata cu menta
    Bomboane Raffaello
    Fulgi din nuca de cocos


    Mod de preparare
    Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu zaharul apoi se adauga pe rand galbenusurile, nuca de cocos si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine pana la omogenizare si se toarna in forma unsa si pudrata cu faina. Eu am folosit o forma cu cerc rotunda cu diametrul de 26 cm. Se coace blatul cca 20 minute, se scoate pe un gratar si se lasa la racit

    Crema: Se bate bine frisca cu zaharul pudra si intaritorul de frisca. Se sfarama usor bomboanele Raffaello, astfel incat sa ramana si cateva bucatele mai mari. Se opreste o parte din frisca, atata cat considerat ca veti avea nevoie pentru imbracarea tortului. Apoi se amesteca frisca ramasa cu bomboanele Raffaello sfaramate. Va rezulta o crema grunjoasa care va da senzatia de “krantz-krantz” la savurarea unei felii de tort.

    Montare: Se taie blatul in 3 blaturi micute si se insiropeaza bine cu Pina Colada.
    Apoi se alterneaza blaturile si crema, dupa fiecare strat de crema eu am pus si un strat de zmeura.
    Se imbraca apoi tortul cu frisca si se orneaza cu batoane de ciocolata cu menta, bomboane Raffaello si fulgi din nuca de cocos.

    Iti doresc succes si astept sa-mi spui cum ti-a iesit! Pupici din Montreal!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arată super... ador peştele,
    este singurul fel de mâncare
    care nu îl refuz.
    Mulţumesc de vizită şi semnul
    lăsat.
    Să ai o zi frumoasă!
    Te pup şi te mai aştept!

    RăspundețiȘtergere
  3. Te servesc cu multa placere,Davella,multumesc de aprecieri si de reteta.pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Elena de apreciere si am sa mai trec cu multa placere pe la tine,pupici!!

    RăspundețiȘtergere