Skip to main content

GALUSTE CU TON SI SOS PICANT

Galuste:
500 gr piure de cartofi
1 ou
3 linguri faina
2 linguri pesmet(preslu)
2 lingurite marar tocat(proaspat sau din congelator)
1/2 lingurita piper
putina vegeta
Umplutura:
1 conserva de ton intreg scursa de ulei
Sos:
5-6 catei de usturoi dati pe razatoare
2 lingurite mustar cu boabe
1/2 lingurita piper
1/2 lingurita boia
1/2 lingurita vegeta
1 lingura zahar
1 ardei iute tocat
1 foaie de dafin
1 lingurita busuioc uscat
1 cana suc de rosii concentrat
1/2 cana apa
Intr-un vas temorezistent preparam sosul prin amestecarea ingredientelor .


Pentru galusti omogenizam compozitia din ingredientele scrise mai sus ,udam mainile,iar cu o lingura punem compozitie in podul palmei ,la mijloc o lingurita din ton(o bucata) si dam forma de bilute (udam mainile dupa fiecare biluta),asezam bilutele in sos ,presaram putin preslu deasupra lor si dam la cuptor 20-25 minute.Se pot servi calde sau reci.Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks