Translate

sâmbătă, 20 noiembrie 2010

MUSACA CU CARNE DE PORC

 1 kg cartofi
100 ml lapte
2 morcovi
100 gr mazare
100 gr porumb boabe
500 gr carne de porc tocata
1 ceapa
sare,piper,vegeta,boia
cateva fire patrunjel
1 ou
5-6 linguri ulei
50 gr preslu(pesmet)
Cartofii se fierb si se paseaza un piure cu 100 ml lapte.
Morcovii se taie cubulete si se fierb.
Cartofii piure se amesteca cu cubuletele de morcov. 
Mazarea si porumbul (congelate in cazul meu) se fierb.
Ceapa se caleste in 4 linguri de ulei,adaugam carnea ,prajim putin apoi acoperim cu apa si lasam sa fiarba,cand este fiarta codimentam cu sare,vegeta,piper si boia,lasam sa se raceasca apoi adaugam oul,omogenizam bine.
Se unge un vas termorezistent de chec cu 2 linguri ulei,tapetam cu preslu,asezam 1/2 din cantitatea de cartofi pe fundul vasului,peste punem carnea uniform peste tot,punem un strat de mazare,peste un strat de porumb iar deasupra cealalta 1/2 de cartofi,nivelam compozitia sa acopere tot spatiul vasului,facem niste forme(de astect)in cartofi,presaram patrunjel si dam vasul la cuptor 10-15 minute pana prinde putina crusta deasupra.
Se poate servi cu muraturi sau diferite sosuri.



10 comentarii:

  1. mama ce musaca ai facut si ce bine arata!gospodina mare mai esti tu! pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multam fain de aprecieri draga Gabriela,dau si la tine o portie,,,,,,pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumos arata...........si eu vreau o portie.
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. Maria,daca vii cu rapidul s-ar putea sa mai gasesti,multumesc de apreciere,,,,,te pup si o seara faina!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Excelent arata musacaua! Felicitari!!
    Premii de toamna te asteapta la noi pe blog.
    Liana&Janet

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc liana,vin repede dupa ele,pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  7. vai ce frumoasa e!felicitari pentru rabdare!

    RăspundețiȘtergere