Skip to main content

MUSACA CU CARNE DE PORC

 1 kg cartofi
100 ml lapte
2 morcovi
100 gr mazare
100 gr porumb boabe
500 gr carne de porc tocata
1 ceapa
sare,piper,vegeta,boia
cateva fire patrunjel
1 ou
5-6 linguri ulei
50 gr preslu(pesmet)
Cartofii se fierb si se paseaza un piure cu 100 ml lapte.
Morcovii se taie cubulete si se fierb.
Cartofii piure se amesteca cu cubuletele de morcov. 
Mazarea si porumbul (congelate in cazul meu) se fierb.
Ceapa se caleste in 4 linguri de ulei,adaugam carnea ,prajim putin apoi acoperim cu apa si lasam sa fiarba,cand este fiarta codimentam cu sare,vegeta,piper si boia,lasam sa se raceasca apoi adaugam oul,omogenizam bine.
Se unge un vas termorezistent de chec cu 2 linguri ulei,tapetam cu preslu,asezam 1/2 din cantitatea de cartofi pe fundul vasului,peste punem carnea uniform peste tot,punem un strat de mazare,peste un strat de porumb iar deasupra cealalta 1/2 de cartofi,nivelam compozitia sa acopere tot spatiul vasului,facem niste forme(de astect)in cartofi,presaram patrunjel si dam vasul la cuptor 10-15 minute pana prinde putina crusta deasupra.
Se poate servi cu muraturi sau diferite sosuri.



Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks