Translate

marți, 16 noiembrie 2010

PAPANASI FIERTI CU STRUGURI

300 gr branza de vaci
2 oua
4 linguri gris
5 linguri faina
3 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
un praf de sare






Se amesteca toate ingredientele,infainam bine o foaie de hartie pentru copt(adica facem un pat de faina),luam cate o lingura din compozitie care o punem pe patul de faina,o intindem putin cu lingura infainata,asezam cate un bob de strugure(ai mei struguri au fost cu boaba mare si le-am scos semintele taindui in doua,dar nu de tot,cat sa pot scoate samburii),apoi cu mainile infainate bine formam cate o bila din fiecare gramajoara,care o punem la fiert in apa clocotita9se fierb ca pe galustele cu prune).Scoase de lafiert se tavalesc prin pesmet usor prajit,le asezam pe platou si le pudram cu zahar.

8 comentarii:

  1. Hm, ce gustoase!
    Vin la tine in graba!
    Oare mai sunt?

    RăspundețiȘtergere
  2. Juci,daca vii astazi inca mai sunt,,,,pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  3. wow ce pofta mi-ai facut zici ca sant galuste cu prune asa de bine arata!ti-am furat un papanas ca nu m-am putut abtine!te pupik!o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. arata bine papanasii! nu am mai mankt ....insa m as risk...sa servesc cateva portii! pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Si mai multi Gabriela,,,,,si astia nici nu ingrasa,ca sunt mai multa branza decat faina si gris.Pupici si o seara faina!

    RăspundețiȘtergere
  6. Me and you,te servesc cu placere,sunt foarte buni.Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  7. tu le faci invers ca mine,eu pe astea cu branza le prajesc,da nu pun struguri,iar pe cele din cartofi,le fierb,da pun prune,vezi la Gomboti,pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. Fac si eu si papanasi prajiti si ai servesc cu dulceata si frisca,iar gomboti fac cu prune si caise.pup la tine Doinitza!

    RăspundețiȘtergere