Translate

miercuri, 22 decembrie 2010

COZONAC CU PRAF DE BUDINCA




Aluat:
550-600 gr faina
2 plicuri budinca de vanilie
300 ml lapte caldut
25 gr drojdie proaspata
150 gr zahar pudra
2 oua
100 ml ulei
un varf cutit sare
coaja rasa de la 1 lamaie
Laptele caldut+drojdia+zaharul si 3 linguri faina ,se lasa 20 minute la dospit.
Faina cu budinca se cerne de doua ori,apoi se amesteca maiaua,ouale,sarea,coaja de lamaie,omogenizam bine ,apoi framantam cu ulei pana intra bine uleiul in aluat,o sa iasa un aluat moale si lipicios care se lasa la dospit 1h.Apoi se imparte in doua si se fac doi cozonaci umplutu cu ce vrea fiecare.Aluatul se lucreaza pe masa unsa cu ulei,nicidecum cu faina.Ai mei cozonaci sunt:cel mare cu mac,si ceilalti micuti unul cu nuca si unul cu stafide.Se aseaza in tavi si se mai lasa la dospit pana isi dubleaza volumul apoi se coc la foc potrivit pana iese scobitoarea curata.
O SA REVIN CU SECTIUNI LA FIECARE.



2 comentarii:

  1. ce frumosi ti-au iesit ca in magazin si i faci cu budinca,ce pufosi trebuie sa fi fost si ce fainut au crescut,un beso

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Doinitza,intradevar au fost pufosi,dar cel mai mult mi-a placut ca au ramas umezi,sunt cei mai buni din cate retete am incercat,ideea mi-a venit de la faptul ca eu in blaturi de tort obisnuiesc sa pun budinca,,,si m-am gandit ca ar merge si in cozonaci,,,,sa-i incerci ca merita ,pupici!!!

    RăspundețiȘtergere