Translate

miercuri, 22 decembrie 2010

FURSECURI CU NUCA SI PORTOCALE

3 albusuri de ou
150 gr zahar pudra
3 linguri cacao
150 gr nuca prajita si macinata
70 gr faina
50 ml ulei
Albusele se bat spuma tare cu zaharul(este gata atunci cand intorci castronul cu fundul in sus si spuma sta teapana),adaugam cacaoa,nuca si faina,la sfarsit adaugam uleiul incet si amestecand cu grija.Punem compozitia in spritul de tort si facem forme in tava tapetata cu hartie de copt,se coc 8-10 minute la foc mare,stand cu ochii pe ele,se ard repede.Imediat scoase din cuptor le luam cu o spatula si le lasam sa se raceasca.Reci se lipesc cate doua cu crema de ciocolata,vanilie,cocos,,,,,,,etc.
Crema:
1/2 plic praf de budinca de vanilie
sucul de la trei portocale+coaja rasa de la 1 portocala(in total trebuie sa fie 1 cana,daca nu iese atata suc,mai completati cu sirop de compot)
100 gr zahar
50 gr unt


Praful de budinca se fierbe cu zaharul si sucul pana devine un sos gros,cald se amesteca untul si se lipesc fursecurile cate doua.

4 comentarii:

  1. Ce idee super. Arata foarte bine!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Fie ca Nasterea Domnului sa va lumineze sufletele si casa, sa aveti parte de sanatate, belsug si fericire!
    Craciun fericit!

    RăspundețiȘtergere
  3. Maria,multumesc din suflet!!!Asemenea si tie!!!te pup!!

    RăspundețiȘtergere