Translate

duminică, 5 decembrie 2010

NEGRESA ALBA CU BRANZA SI LAMAIE

Blat:
200 gr unt
200 gr ciocolata alba
170 gr faina
200 gr zahar
250 gr branza de vaca
4 oua
1 praf de copt
2 lingurite razatura de lamaie
untul cu ciocolata si zaharul se topesc la foc mic,se lasa putin la racorit si adaugam ouale pe rand omogenizand bine dupa fiecare,adaugam branza ,razatura de lamaie,faina  si praful de copt cernute,se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit pana trece testul scobitorii.Se lasa la racit in tava.
Crema:
1 budinca de frisca
sucul de la 1/2 lamaie(cam 50 ml)
1 lingurita razatura de lamaie
200 gr zahar
350 ml lapte
150 gr unt
Budinca se fierbe cu zaharul si laptele pana devine un sos gros,se adauga sucul de lamaie si razatura,se lasa la racorit apoi se adauga untul si mixam pana la omogenizare.



Crema calduta se toarna peste blat si se lasa la racit in tava,apoi se taie felii si se serveste.

4 comentarii:

  1. foarte interesanta combinatia...arata foarte bine :)

    RăspundețiȘtergere
  2. O negreasa alba??? O sa am nevoie saptamina viitoare de o negresa ,dar vreau de popst!
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da Janet,de data asta a iesit alba si foarte aromata.o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere