Translate

sâmbătă, 18 decembrie 2010

PAINE DE SARBATOARE



Aluat de paine obisnuit,care se lasa la dospit 1h ,dupa care se imparte in 12 parti egale,din fiecare facem o biluta si le lasam sa ase odihneasca cateva minute,din fiecare bila intindem o foaie rotunda,nu mare,micuta care se aranjeaza in tava rotunda tapetata cu hartie de copt, unse cu putin ulei fiecare si suprapuse  una peste alta,lasand cate un capat liber,la sfarsit ungem cu galbenus de ou(simplu,fara lapte)si lasam 2 h la dospit,apoi coacem 20 minute la foc potrivit.
Ideea constructiei este luata de la Nadjibela,multumesc Lianei ca mi-a amintit,nu mai stiam unde am vazut-o,am tot cautat astazi,dar fara reusita,reteta originala parca era mai sofisticata,a mea este aluat simplu de paine.Multumesc Nadjibela,multumesc Liana!!

10 comentarii:

  1. Am vazut painea asta la Nadjibela si am zis ca o sa fac si eu. Chiar ca e de sarbatoare, bravo, Mirela!! pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Liana multumesc,eram putin necajita ca nu mai stiam unde am vazut-o,am tot cautat astazi,,,dar degeaba,,,,,data viitoare am sa o fac intr-o tava mai mica,sa fie mai adunate razele.te pup si-ti doresc o seara frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumos impachetata, aspect de nota zece, chiar imi place...

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc pentru nota,,,,,si ma bucur ca-ti place!!pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar de sarbatoare painica asta.Minunata.
    Te pup si-ti doresc o zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Yvonne,ma bucur ca-ti place,te pup si eu si o Duminica frumoasa si tie!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce bine arata!!!
    Si eu am pe lista de asteptare painea asta, ca tare bine arata.
    Dar cum ai spus tu, este o paine de sarbatoare, poate o voi face chiar de sarbatori.
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  8. multumesc Daniela,sigur vei fi incantata.Te pup si eu cu mare drag!!!

    RăspundețiȘtergere