Skip to main content

PAINE DE SARBATOARE



Aluat de paine obisnuit,care se lasa la dospit 1h ,dupa care se imparte in 12 parti egale,din fiecare facem o biluta si le lasam sa ase odihneasca cateva minute,din fiecare bila intindem o foaie rotunda,nu mare,micuta care se aranjeaza in tava rotunda tapetata cu hartie de copt, unse cu putin ulei fiecare si suprapuse  una peste alta,lasand cate un capat liber,la sfarsit ungem cu galbenus de ou(simplu,fara lapte)si lasam 2 h la dospit,apoi coacem 20 minute la foc potrivit.
Ideea constructiei este luata de la Nadjibela,multumesc Lianei ca mi-a amintit,nu mai stiam unde am vazut-o,am tot cautat astazi,dar fara reusita,reteta originala parca era mai sofisticata,a mea este aluat simplu de paine.Multumesc Nadjibela,multumesc Liana!!Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks