Translate

joi, 23 decembrie 2010

PRAJITURA ALBA CU VISINE

Foi:
250 gr faina
70 ml ulei
4 linguri zahar
2 galbenusuri de ou
1 lingura bicarbonat
5 linguri apa minerala
Se amesteca toate ingredientele,se lasa aluatul 15 minute la odihnit,se imparte in trei parti egale si se fac 3 foi copate pe dosul tavii cca 10 minute fiecare.
Crema:
1 plic budinca
350 ml lapte
200 gr zahar
2 fiole esenta de vanilie
200 gr unt
250 gr visine fara samburi.
Budinca se amesteca cu zaharul ,se omogenizeaza cu laptele si se fierbe pana devine un sos ,care se lasa la racit ,apoi se amesteca cu untul mixat spuma.
Crema se aseaza intre foi ,iar visine punem peste crema pe fiecare foaie.deasupra glazura alba.
Glazura:
jeleu de visine(reteta este la fursecuri cu nuca de cocos



pentru ornat am pastrat cateva linguri de budinca si am facut foarme cu spritul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu