Skip to main content

PRAJITURA CU CREMA SUHAIDA CU MENTA SI FRISCA



Blat:
5 albuse de ou
100 gr zahar
4 linguri faina
3 linguri caco
Albusele se bat spuma cu zaharul,apoi se adauga faina si cacaoa,compozitia se toarna in tava mare de la aragaz si se coace 15 minute,calda se portioneaza in trei pe verticala(sa ne iasa trei foi).
Crema suhaida:
5 galbenuse
10 linguri zahar
3 linguri lapte
5 linguri cacao
200 gr ciocolata amaruie
100 ml sirop de menta
200 gr unt
250 ml frisca lichida
Galbenusele si zaharul plus laptele se fierb in baie de abur pana devin cremoase,apoi adaugam ciocolata,lasam pana se topeste,adaugam cacoa si punem untul,amestecam energic pana la omogenizare,luam de pe abur si adaugam siropul de menta,lasam la racit.Intre timp batem frisca spuma si omogenizam cu  treisferturi din crema de recita.Umplem foile cu crema de frisca,iar deasupra intindem crema de unt ramasa si decoram dupa imaginatie.



Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks