Skip to main content

PRAJITURA CU NUCA SI ROM

Foaie:
150 gr faina
3 linguri ulei
1 ou
1/2 lingurita amoniac
1-2 linguri lapte
Se amesteca toate ingredientele si se intinde o foaie care se coace pe dosul tavii(25/35 cm) timp de 10 minute la foc potrivit.
Crema:
200 gr biscuiti
150 gr zahar
200 gr nuca
250 ml sirop din compot
150 gr unt
1 fiola esenta de rom
Biscuiti si nuca se macina.Siropul,zaharul si untul se topesc pe foc,se toarna peste nuca si biscuiti,adaugam esenta si omogenizam bine.Compozitia o asezam cu lingura peste foaia de mai sus.
Ornare:
250 ml frisca lichida
200 gr ciocolata cu lapte



Se incalzesc pe foc mic,apoi se lasa la arcit cateva ore(2-3h),sau peste noapte,apoi se mixeaza pana devine spuma,se aseaza peste prajitura,iar deasupra presaram nuca prajita si cateva moturi de frisca alba(optional).Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks