Translate

joi, 23 decembrie 2010

PRAJITURA CU NUCA SI ROM

Foaie:
150 gr faina
3 linguri ulei
1 ou
1/2 lingurita amoniac
1-2 linguri lapte
Se amesteca toate ingredientele si se intinde o foaie care se coace pe dosul tavii(25/35 cm) timp de 10 minute la foc potrivit.
Crema:
200 gr biscuiti
150 gr zahar
200 gr nuca
250 ml sirop din compot
150 gr unt
1 fiola esenta de rom
Biscuiti si nuca se macina.Siropul,zaharul si untul se topesc pe foc,se toarna peste nuca si biscuiti,adaugam esenta si omogenizam bine.Compozitia o asezam cu lingura peste foaia de mai sus.
Ornare:
250 ml frisca lichida
200 gr ciocolata cu lapte



Se incalzesc pe foc mic,apoi se lasa la arcit cateva ore(2-3h),sau peste noapte,apoi se mixeaza pana devine spuma,se aseaza peste prajitura,iar deasupra presaram nuca prajita si cateva moturi de frisca alba(optional).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu