Skip to main content

PRAJITURA CU NUCA

Foi:
180 gr unt
150 gr zahar pudra
6 galbenusuri
200 gr faina
2 linguri cacao
2 plicuri zahar vanilat
1 praf de copt
Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra,se adauga pe rand galbenusurile,iar la sfarsit faina cu praful de copt cernute ,omogenizam si impartim aluatul in doau,in 1/2 punem vanilie,iar in 1/2 cacao si coacem cate 2 foi din fiecare(eu am copt cate una mare intinsa pe dosul tavii pe hartie de copt si imediat scoasa din cuptor am taiat-o in doua).Se coc aprox,10-12 minute la foc mediu.Se lucreaza foarte usor cu foile,nu se lipesc si nici nu se usuca dupa copt.
Crema:
200 gr nuci prajite si macinate
150 zahar pudra
200 ml lapte
100 gr unt
1 fiola esenta rom
3-4 linguri preslu pentru prajituri(sau biscuiti macinati),este nesarat si se poate folosi si la prajituri,este specificat pe cutie si pentru prajituri.
Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul si untul,le lasam pana se topeste zaharul si untul(la foc mic si amestecand continuu)apoi al turnam peste nuca,adaugam romul si preslu si omogenizam pana devine ca o crema.Crema se imparte in trei.
Asezam o foaie maro pe un platou,punem o parte din crema,asezam o foaie alba,crema,foaie maro-crema-foaie alba.Deasupra glazura de ciocolata.
Glazura:
50 gr ciocolata
40 ml frisca lichida
unt cat o nuca(nu l-am cantarit)
Se topesc pe baie de abur si se toarna deasupra pe prajitura. 




Si fiindac afara ningea abundent am razalit si ciocolata alba peste glazura,,,,,,,sa fie si prajitura mea in ton cu anotimpul.Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks