Skip to main content

PRAJITURA DELICIU

Blat 1:


3 oua
100 ml ulei
100 ml lapte
150 gr faina
50 gr seminte de mac
1 praf de copt
Galbenusele se freaca cu zaharul,uleiul,adaugam laptele ,adaugam macul,faina si praful de copt,la sfarsit albusele spuma.Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace cca 20 minute la foc potrivit.Se lasa la racit.
Blat 2:
2 oua
100 gr zahar
4 linguri faina
3 linguri cacao
50 ml lapte
1 plic praf de budinca cu gust de ciocolata
Se amesteca toate si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace cca 25 minute la foc mic.
Crema
2 galbenuse
1 ou intreg
9 linguri zahar
150 gr ciocolata alba
5 linguri suc de portocale(eu am stors o portocala)
100 gr nuca de cocos
250 gr unt
Ouale cu zaharul si sucul de portocale se fierb in baie de abur,cand este zaharul topit adaugam ciocolata,omogenizam,apoi adaugam nuca de cocos si la sfarsit untul,amestecam bine pana la omogenizare si lasam sa se racoreasca putin.
Blatul 1 se taie in doua,se aseaza pe un adin foi 1/2 de crema,asezam peste blatul 2 si restul de crema,iar deasupra cealalta foaie din blatul 1.Deasupra prajiturii turnam glazura de ciocolata formata din 100 gr ciocolata cu lapte,50 ml frisca lichida si 50 gr unt,toate le omogenizam in baie de abur.Decoram dupa imaginatie.


Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks