Translate

duminică, 7 februarie 2010

SNITELE DE VITEL RULATE


10 felii carne de vitel pt snitele
1 cana orez
1/2 cana mazare
1 ceapa
1 morcov
frunze de patrunjel
sare,piper
50 gr ulei
 5-6 linguri faina
5-6 linguri preslu
2 oua
200 gr ulei pt prajit
  Carnea se bate ca de snitel si se codimenteaza.
  Orezul se pune la fiert in apa clocotita cat sa-l acopere,dupa 5 minute de fiert se opreste focul  se acopera cratita ermetic sa nu iasa aburii si se lasa pana se umfla orezul,in modul asta nu se lipeste de fund(nu se mesteca in orez pentru a nu se lipi).cand este gata il strecuram si-l spalam bine in jet de apa.
  Ceapa si morcovul se toaca si se pun la dunstuit in ulei cca 5 minute, dupa care adaugam si mazarea,acoperim cu apa si lasam sa fiarba,cand sunt fierte legumele se adauga orezul si patrunjelul si se codimenteaza.(aceasta mancare se poate folosi la umpluturi sau ca garnitura)
  asezam feliile de carne si punem cate o lingura de umplutaura pe mijloc si rulam .Aceste rulouri se tavalesc prin faina,apio prin ou si la final prin preslu,dupa care se pun in ulei incins la prajit.
 Se servesc reci sau calde.
 Eu pe langa snitele am facut si cartofi fierti  si tavaliti in faina-ou-preslu.