Translate

joi, 1 aprilie 2010

SARATELE


1,5 kg faina

300 gr untura

150 ml lapte

4 linguri iaurt(smantana)

40 gr drojdie proaspata

2 galbenusuri

1 lingurita zahar

2 lingurite sare

Preparam maiaua din:laptele caldut+zahar+drojdie+2 linguri faina si lasam sa dospeasca 15 minute.Cernem faina,adaugam untura si amestecam pana obtinem un aluat nisipos,dupa care adaugam sarea,galbenusele,iaurtul si maiaua,framantam bine si lasam aluatul la dospit 30 minute.portionam aluatul in bucati mai mici pentru a putea lucra mai usor cu el.Facem diferite forme (dupa preferinta:cornulete,covrigi,saratele,etc.)pe care le ungem cu ou ,razalim cascaval sau telemea(sa fie mai tare ca sa o putem da pe razatoare),presaram seminte de flaoarea soarelui,chimen,susan si sare de mare.

Sunt foarte fragede si bune.

OUA VOPSITE


20 oua
4 pliculete vopsea de oua diferite culori
1 lingura ulei de masline
Ouale se degreseaza,apoi se fierb 15 minute si se pastreaza in apa calda.
Vopseaua de oua se prepara conform instructiunilor de pe plic.
Ouale se introduc in vopsea si se tin cf intructiunilor.
Se ung cu ulei cand sunt inca calde.
PASTE FERICIT!