Translate

marți, 6 aprilie 2010

CIORBA DE PERISOARE

Perisoare:
200 gr carne tocata amestec(sau de pasare,porc,vita)
1 ou
4 linguri de gris
sare,piper .Toate ingredientele se amesteca si cu mana uda formam perisoarele pe care le pune la fiert in apa clocotita in care mai adaugam zarzavaturi taiate cubulete,mazare,fasole verde(cantitatea dupa preferintele fiecaruia,mai multe sau mai putine),cand sunt fierte se potriveste de sare,piper si adaugam frunze de patrunjel,telina,marar,mai dam cateva clocote si oprim focul.Cand se opreste din fierbere batem 1 ou cu cateva linguri de smantana si punem in ciorba fierbinte.

PILAF DE OREZ

1 cana orez
apa
sare
1 lingura vegeta
1legatura patrunjel verde
2 linguri ulei de masline
 Orezul se spala bine apoi se fierbe in apa clocotita cu sare,dupa care strecuram,spalam bine orezul sub jet de apa ,lasam la scurs in strecuratoare si codimentam cu sare,piper,vegeta,patrunjel tocat si ulei de masline.