Translate

vineri, 9 aprilie 2010

PAINE UMPLUTA

Ideea mi-a venit urmarind emisiunea culinara cu ANNA OLSON

300 gr aluat de paine
200 gr carnati
3 oua fierte
2 castraveti murati

Aluatul se intinde sub forma de dreptunchi se aseaza carnatii,ouale si castravetii taiati rondele(se pot pune si alte umpluturi)se ruleaza cat de strans putem,se mai lasa la odihnit putin si se coace pana se rumeneste.
 Se serveste ca aperitiv.

SALATA CALDA DE CARTOFI CU OUA SI CARNATI

6 cartofi
300 gr carnat
6 oua
5 linguri smantana
1 legatura ceapa verde
1 rosie
cateva masline
1 rosie
Cartofii se fierb in coaja,reci se curata si se feliaza.Fierbem si 3 oua ,apoi le curatam, le feliem si pe ele,feliem si carnatul si le asezam intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu pesmet in straturi cate unul din fiecare, codimentand fiecare strat,ultimul strat sa fie de cartofi,deasupra se pune ceapa taiata si rosia feliata.Separat batem celelalte 3 oua , le amestecam cu smantana si codimentam cu sare,piper si turnam amestecul in tava peste straturile de cartofi , ornam cu masline si presaram pesmet. Dam tava la cuptor si coacem pana trece proba cu scobitoarea.
  Eu am servit cu SOS DE USTUROI,dar merge cu orice fel de sos,sau muraturi.

SOS DE USTUROI

1 catel usturoi
2 cani lapte
2 linguri faina sau amidon
sare,piper
 Se curata usturoiul si se piseaza marunt peste care punem faina si laptele,fierbem pana se ingroasa apoi asezonam cu sare si piper.