Translate

vineri, 16 aprilie 2010

CIORBA CU CARNE DE PORC SI LEGUME

400 gr cotlet de porc
1 morcov
1 telina
1 pastarnac
1 patrunjel radacina
1/2 dovlecel
1 cartof
1 ardei iute
mazare,fasole verde,ardei(de la congelator)dupa preferinta
1 legatura ceapa verde
1 legatura leustean
  Punem intr-o oala sub presiune carnea taiata cubulete ,legumele taiate cubulete,codimentam putin,lasam sa fiarba 20 minute,dupa ce putem deschide capacul punem oala din nou pe foc,tocam leusteanul,gustam de codimente(daca trebuie mai punem)adaugam ardeiul iute si mai dam un clocot.
 Este foarte aromata.
 Se serveste calda.

PAINE ROTUNDA DE CASA

650 gr faina
25 gr drojdie proaspata
300 gr apa
100 gr ulei de masline
1/2 lingurita sare
  Se amesteca faina cernuta cu drojdiamaruntita,se adauga sarea si se framanta cu apa calduta si uleiul.Se lasa la dospit 30 minute si se coace pana se rumeneste.
 Constatand ca nu mai este paine,asta am facut-o la mare viteza,dar a iesit.

GOGOSAR MURAT

5 kg gogosar
2 kg zahar
1/2 l otet
5 linguri de sare
 1 conservant
 Gogosarii se spala si se feliaza,se acopera cu zahar,se pune sarea si otetul si se lasa la rece pana a doua zi,mestecand din cand in ei.A doua zi punem consevantul ,asezam in borcane si punem la camara.
 Sunt deliciosi.