Translate

sâmbătă, 24 aprilie 2010

SALATA DE LEGUME

Acest aranjament l-am vazut pe multe bloguri,nu stiu a cui a fost ideea aranjamentului,dar a fost buna,si mama mea facea asa ceva dar in castron de yena dreptunghiular si fara ciuperci deasupra,era ornat cu  maioneza .
 Eu astazi am facut din :
  1 morcov
 100 gr mazare
 1 conserva ciuperci
 6 linguri maioneza
 cateva fire de cozi de ceapa verde
 cateva fire de patrunjel
 Aranjament:
 Intr-un bol rotund am pus folie de plastic ,am aranjat ciupercile,peste ele am pus patrunjelul tocat,lateral firele de ceapa,peste patrunjel am pus morcovul razuit,am pus  3 linguri maioneza,peste mazarea,maioneza,ciuperci.Se lasa cateva ore la frigider,dupa care se rastoarna bolul  pe un platou.
 Se serveste ca aperitiv.

UN BUCHET DE FLORI PENTRU O PRIETENA VIRTUALA CARE TOCMAI ARE O FRUMUSETE DE FETITA,PENTRU VICKY SI BIANCA

Din suflet pentru Vicky si Bianca.Va pup si sa cresteti mari si sanatoase.

PRAJITURA CU CAPSUNI

8 oua
2 cani faina
1/2 cana apa minerala
150 ml ulei
1 praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
1si 1/2 cana zahar
 Galbenusele se freaca cu 1 cana zahar,se pune uleiul,zaharul vanilat,praful de copt,apa minerala,iar albusele la sfarsit batute cu 1/2 cana zahar,se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,iar deasupra se aranjeaza capsunile taiate felii.Se coace la foc mic pana trece proba cu scobitoarea.
 Se pudreaza si se seveste ca desert.

SALATA DE CIUPERCI

1 conserva ciuperci
200 gr maioneza
3 linguri smantana
2 catei de usturoi
sare,piper
 Tocam ciupercile,le scurgem,tocam si usturoiul si amestecam cu maioneza,smantana,sarea si piperul.
 Se servesc ca si aperitiv.

COTLET DE PORC CU CARTOFI LA CUPTOR

1 kg cotlet de porc fara os
4 cartofi
ulei,sare,piper,boia,usturoi,busuioc,etc..
 Se feliaza carnea,cartofii se taie in patru,se aseaza in tava,se presare ulei si restul de codimente,se lasa la cuptor pana se rumeste carnea si cartofii.
 Se serveste ca fel principal.