Translate

miercuri, 28 aprilie 2010

SUPA DE ROSII CU TASCUTE

1 morcov
2 lingura ulei
1 lingura faina
300 gr bulion
2 litri de apa
sare,piper,vegeta
tascute
1 legatura patrunjel
 Se curata si se feliaza morcovul care se caleste in ulei,apoi se pune faina si se prajeste cateva secunde,se adauga bulionul diluat in apa si se amesteca pana se absoarbe faina,se lasa la fiert pana se inmoaie morcovul ,se adauga tascutele,se codimenreaza ,se pune si patrunjelul tocat,se mai da cateva clocote si se serveste fierbinte asa cum este,sau se pot adauga si crutoane(cine vrea mai consistenta).

CORONITA DE VANILIE CU NUCA SI CAPSUNI

   RETETA ESTE DIN CLICK POFTA BUNA
 Eu am modificat putin reteta.
Blat:
 8 oua
 8 linguri de zahar(eu am pus 10)
 4 linguri faina( eu am pus:1 linguri faina +1 lingura amidon+1 budinca de vanilie)
6 linguri nuca macinata(eu am prajit nuca si am sfaramato)
50 ml ulei
 1 esenta de rom
1 praf de copt
1 praf de sare
Crema:
 1 budinca de vanilie
 2 linguri amidon
500 ml lapte
150 gr zahar
2 esente de vanilie
 250 gr unt
200 gr gem de capsuni
Pentru decor
 150 gr nuca prajita si sfaramata. Pentru blat se amesteca


 toate ingredientele,doar albusurile se adauga spuma.Se coace 25-30 minute,dupa care se lasa la racit.Eu am impartit aluatul in doua ,una am copt-o in tava sub forma de floare,iar cealalta in forma cu gaura.
Pentru crema se fierbe budinca in lapte cu zahar si amidon pana se ingroasa,la sfarsit adaugam esenta si lasam la racit.Rece se amesteca cu untul batut spuma.
 Se taie batul cu gaura in doua,se insiropeaza toate trei blaturile cu sirop din compot,se ung cu gem de capsuni si crema,deasupra se orneaza cu nuca prajita si sfaramata.

GEM DE CAPSUNI

5 kg capsuni
4 kg zahar
1 conservant
 Capsuni se spala si se rup coditele,se pune zaharul peste ele si se lasa 1 ora pana sunt acoperite de sirop,se pun la fiert 20 minute la foc foarte mic,amestecand foarte incet in ele pentru a nu se zdrobi,oprim focul ,lasam sa se linisteasca si repetam fierberea cu 20 minute pana se leaga siropul,se adauga conservantul dupa care se pun in borcane si pe urma in patura la racit fara capace,capacele le insurubam cand sunt reci borcanele cu gem.

PREMIU DE LA MIHAELA

Astazi am fost din nou premiata,si ma bucur foarte mult,premiul este de la Mihaela,o alta prietena virtuala,caruia ai multumesc din suflet,si promit sa va premiez si eu fetelor,o sa-mi fac timp.MULTUMESC!!