Translate

marți, 4 mai 2010

PRAJITURA TELEVIZOR

Foi:
250 gr faina
50 gr untura
1 lingura cacao
1 lingura amoniac
2-3 linguri lapte
Blat:
5 oua
5 linguri faina
5 linguri zahar
Crema:
2 budinci de vanilie
700 ml lapte
200 gr zahar
2 linguri amidon
300 gr unt
2 fiole esenta de vanilie
Ornat
100 gr ciocolata lapte
2 linguri lapte
 Ingredientele pentru foi se amesteca toate,se lasa 1/2 ora la rece,se imparte aluatul in doua,se fac doua foi care se coc pe dosul tavii 10-15 minute fiecare.
 Pentru blat batem albusele spuma tare cu zaharul,adaugam galbenusele si faina in ploaie amestecand cu grija de jos in sus,turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem pana devine auriu si se desprinde singur de pe margini.(20-25 minute la foc potrivit)
La crema fierbem budincile cu zahar  si amidon in lapte pana se ingroasa,la sfarsit adaugam esenta si lasam la racit,rece se amesteca cu untul spuma.
Ciocolata se topeste cu cele 2 linguri de lapte si se orneaza prajitura deasupra.
Asamblare:
  Asezam o foaie pe o tava punem 1/2 din crema peste care asezam blatul,punem cealalta 1/2 de crema si asezam cea de-a doua foaie.Ornam cu ciocolata topita sau oresaram zahar macinat.Se lasa cateva ore pana se inmoaie foile.Se taie si se serveste ca desert.