Translate

marți, 11 mai 2010

VINETE PANE

1vanata
1 ou
3-4 linguri faina
sare,piper
Vanata se curata de coaja,se feliaza,se sareaza,pipereaza si se lasa cateva minute sa se inmoaie putin,dupa care se tavalesc prin faina ,se dau prin oul batut,se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc.Se servesc cu diferite garnituri sau sosuri.In cazul meu imi plac cu smantana amestecata cu usturoi si codimentata..

CHIFTELUTE DE DOVLECEL

1 kg dovlecel
2 catei usturoi
2 oua
5-6 linguri pesmet(preslu)
cateva fire de marar
sare,piper
ulei pentru prajit
 Dovleacul se curata de coaja,se razaleste,se presara cu sare ,se pune intr-o strecuratoare pentru a se scurge zeama pe care o las,al lasam 1/2 ora dupa care al mai stoarcem putin in maini si-l amestecam cu ouale,usturoiul dat pe razatoarea mica,mararul,pesmetul,sare si piper,amestecam bine si formam chiftelutete cu mainile ude,le asezam in ulei incins si le prajim pana la rumenire pe ambele parti.Se scot pe un servet absorbant si se servesc cu orez,piure,cartofi natur,mujdei de usturoi sau diferite sosuri.
 Pofta buna!

FILE DE PANGASIUS PANE

1 kg file de peste(in cazul meu Pangasius)
2 oua
5-6 linguri faina
sare,piper,boia
ulei pentru prajit
 Pestele se portioneaza,se codimenteaza cu sare si piper,se tavaleste prin faina.Ouale se bat cu putina sare si boia ,se da pestele infainat prin ou si se prajeste pe ambele parti pana se rumeneste.Se serveste cu diverse garnituri sau mujdei de usturoi.(in cazul meu cu mujdei).
 Pofta buna!