Translate

miercuri, 12 mai 2010

CIORBA DE VARZA NOUA CU CARNE DE PORC

1 capatana varza
1 morcov
1 telina radacina(mai micuta)
1 cartof
1 ardei gras
1 rosie
500 ml suc de rosii
sare,piper,vegeta
frunze de leustean si marar
 Toate zarzavaturile si legumele se maruntesc,carnea se taie cubulete,se pun in oala sub presiune si se fierb 15 minute(sau in orice oala -se fierb pana se inmoaie).Se opreste focul apoi adaugam cativa catei de usturoi maruntiti,frunzele tocate marunt si sucul de rosii,codimentam,dam din nou la fiert si lasam cateva clocote apoi stingem focul.
 Se serveste cu ardei iute ca fel principal.

CORNURI CU CIOCOLATA

400 gr aluat de paine
100 gr unt
150 gr ciocolata de la borcan
 Aluatul de paine sa fie framantat cu lapte si ou,se intinde o patura care se unge cu unt,se impatura ca la cremes si se da la rece 20 minute,aceasi operatiune sa mai face o data,apoi se taie triunghiuri,se pune ciocolata se ruleaza,se aseaza in tava tapetata cu hartie,se lasa la odihnit 15 minute ,se ung cu ou,se coc pana se rumenesc.Sunt foarte fragede si moi,ca sa nu mai spun cat de dulci sunt.
 Se servesc ca desert.

PASTE CU VARZA CALITA

300 gr paste spirala(bicolore sau simple)
varza calita
 Se fierb pastele si se amesteca cu varza calita(reteta de varza calita este postata separat).
 Este o mancare foarte buna,noua ne place tare mult.

VARZA CALITA

1 capatana varza mai mare
cateva linguri de ulei
sare,piper
 Varza se taie marunt,se pune intr-o tigaie cu pereti mai inalti,se presara cu sare,pana lasa apa se da focul incet,pe urma la foc mare si amestecand continuu pana scade toata apa,adaugam uleiul,dam focul la mic si calim varza pana se rumeneste amestecand continuu.Se codimenteaza cu sare si piper.
 Se serveste cu paste,chiftelute,gratare,fripturi.

SANDVICIURI COAPTE

Cum astazi era de facut paine,si cum maine mergem la pescuit nu puteam sa nu fac ceva de luat cu noi,asa ca am facut sandviciuri coapte si cornuri cu ciocolata.
 SANDVICIURI: 500 gr aluat de paine framantat cu lapte si ou (au iesit 9 buc)
 CU SALAM SI BRANZETURI:(4 BUC)
200 gr salam uscat
200 gr cascaval ras
4 felii branza topita
1 rosie
  CU SPANAC SI OUA:(3 buc)
200 gr spanac oparit si tocat
3 oua fierte tari
  CU VARZA CALITA(2 BUC)
200 varza calita
 Impartim aluatul in 9 bucati egale,intindem fiecare in forma de dreptunghi, punem uplutura pe una din laturi si acoperim,aranjam fiecare margine , o bagam sub sandvici pentru a fi egale si frumoase,le ungem cu ou,le mai lasam putin la dospit 10 minute,le coacem pana se rumenesc.
 SECTIUNI DIN SANDVICIURI