Translate

sâmbătă, 15 mai 2010

STRUDEL CU BUDINCA SI CAPSUNI

500 gr aluat foietaj
1 budinca de vanilie
300 gr capsuni
 Aluatul se intinde sub forma de patrat,se imparte in trei,,dar fara sa taiem aluatul,partile laterale le taiem in fasii cam de 1 cm latime,in partea de mijloc asezam budinca fiarta conform intructiunilor de pe plic,asezam peste budinca capsunile,si acoperim cu fasiile laterale intercalandule intre ele,ungem cu ou,si coacem pana se rumeneste.

RULADA CU VANILIE,COCOS SI CAPSUNI

Blat:5 oua
       1 budinca de capsuni
       2 linguri faina
       5 linguri zahar
       3 linguri ulei
 Galbenusele se amesteca cu uleiul,zaharul ,faina ,budinca,apoi cu albusele batute spuma.Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace 15 minute.Se ruleaza cald.
Crema:1 budinca vanilie
            400 ml lapte
            2 linguri amidon
            3 plicuri zahar vanilat
            150 gr zahar
             150 gr unt
            300 gr capsuni
      Budinca se amesteca cu zaharul ,amidonul,zaharul vanilat si laptele si se fierbe pana se ingroasa,rece se amesteca cu untul frecat.
   Se desface rulada,se aseaza un strat de crema,se pun capsunile,se ruleaza la loc,se decoreaza cu crema si capsuni.

SALEURI CU BRANZA SI MARAR

1/2 pachet foietaj(500 gr)
300 gr branza burduf(sau telemea)
cateva fire de marar
1 ou
 Se intinde foietajul ,se taie patratele,se pune 1/2 lingurita de branza amestecata cu ou si marar,se impatura in doua ,se da cu ou si se coace cca 10-12 minute (pana se rumenesc).

PREMII DE LA YVONNE(MICUL) SI JUDY

Multumesc din suflet Yvonne  si Judy ca v-ati gandit si la mine.Sunt tare haioase.