Translate

luni, 24 mai 2010

PLACINTA CU TON SI HREAN

200 gr aluat de paine framantat cu ou si lapte
1 conserva de ton
cateva lingurite de hrean la borcan(din comert)
2 felii branza topita
cateva fire de mara
 Am intins aluatul,pe jumatate de aluat am asezat feliile de branza topita,peste am presarat tonul scurs de ulei,am pus hreanul cate o gramajoara din loc in loc si am presarat marar tocat,am acoperit cu cealalta parte de aluat ,am indoit marginile sub placinta,se aseaza in tava tapetata cu faina,am uns cu ou si presarat susan,lasam la odihnit 15-20 minute  si o coacem  pana se rumeneste.Se serveste calda sau rece.

PLACINTA CU CASCAVAL SI MARAR

200 gr aluat de paine framantat cu ou si lapte
300 gr cascaval
cateva fire de marar
ou si chimen pentru decor
 Aluatul se intinde in forma dreptunghiulara,iar pe un capat se presara cascaval ras,am presarat putina sare si marar tocat,am impaturat cu cealalta parte am indoit marginile sub patura de aluat,am uns cu ou si presarat chimen,Lasam placinta la odihnit 15 minute apoi coacem in cuptorul preancalzit pana se rumeneste.Este un deliciu calda,dar este buna si rece langa o cana de ceai sau lapte fierbinte.

PACHETELE CU BUDINCA SI DULCEATA DE CAPSUNI

200 gr aluat de paine framantat cu ou si lapte
1 plic budinca
8 lingurite dulceata de capsuni
 Budinca se fierbe cf instructiunilor de pe plic si se lasa la racit
 Aluatul se intinde in forma de cerc,se imparte in 8 triunghiuri egale pe care le ungem cu cate o lingurita de dulceata si cate o lingura de budinca pusa in mujloc,fiecare se ruleaza individual:partea cea lata se ruleaza o data cat sa acopere budinca,apoi colturile le impachetam sub triunghi(sa ajunga in partea de jos)obtinanadu-se un dreptunghi, iar codita triunghiului o infasuram peste dreptunghi obtinanad un pachetel(in felul acesta nu iasa umplutura la copt).Se ung cu ou,se presara zahar,se mai lasa 15-20 minute la dospit ,apoi se coc pana se rumenesc.

CHIFLE CU MAC

Cum astazi era zi de paine am facut si chifle,placinte si pachetele,o sa le postez pe rand.
Chifle cu mac
 400 gr aluat de paine framantat cu lapte,oua si 100 ml ulei la 1 kg faina,restul de ingrediente ca pt paine.
Am impartit aluatul in 10 bilute pe care le-am asezat in tava tapetata cu hartie,le-am uns cu ou si presarat cu mac,le-am lasat pana si-au dublat volumul si le-am copt 10-150 minute.Sunt foarte pufoase si bune.