Translate

joi, 27 mai 2010

FLORICELE CU GEM DE CAPSUNI


500 gr aluat de paine framantat cu ou si lapte
Gem de capsuni
Sirop de la compot pentru glazurare(eu am avut desfacut compot de cirese.le-am glazurat cu el,dar se poate cu sirop de la orice fruct,sau facut din zahar,miere)
Se intinde 1/2 din  aluat, se taie forme(floricele,inimioare,cercuri,etc.),se aseaza foemele in tava tapetata cu hartie de copt,se pune 1/2 lingurita gem pe fiecare forma,intindem si cealalta 1/2 de aluat,taiem aceleasi forme care le asezam peste cele cu gem din tava,ungem cu ou si presaram zahar deasupra,le mai lasam sa dospeasca 30 minute ,dupa care le coacem pana devin aurii.Fierbinti scoase din cuptor le pensulam cu sirop de la compot din abundenta,le acoperim 5 minute cu folie de aluminiu dupa care le aranjam pe platou.Obtinem  cam 20 buc.

CORNURI CU SPANAC SI OU

400 gr aluat de paine
400 gr spanac
2 catei de usturoi
3 oua
sare,piper
 Spanacul se opareste,se scurge si se toaca(nu prea marunt),se amesteca cu usturoiul maruntit,se codimenteaza cu sare si piper.Ouale si fierb(2 buc.),se decojesc,si se feliaza in cate cornulete facem.Aluatul se intinde,se taie in triunghiuri pe care se aseaza spanac si ou,se ruleaza,se dau cu ou,se presara sare,se mai lasa in tava la dospit.Se coc pana se rumenesc.