Translate

miercuri, 2 iunie 2010

SALATA DE FRUCTE

1/2 kg capsuni
4 buc kivi
1 banana
8 felii de piersica din compot
2 zahar vanilat
toping de capsuni
toping de ciocolata
 Toate fructele se curata si se feliaza,se pune zaharul vanilat si se amesteca usor.Se pun in cupe sau castronele si se stropesc cu topingurile.

COSULETE CU MASLINE SI CARNAT

Asa cum am spus la PAINEA FLOARE,din restul de aluat am facut aceste cosulete.
 Am intins aluatul cam de 0,5 cm pe care l-am taiat sub forma de floare (cu forma de fursec),le-am asezat in tava iar marginile de aluat le-am taiat fasii de 4-5 milimetri care le-am rasucit cate doua si leam asezat pe floarrea din tava tot roata,pe margine in mijloc am pus feliute de carnat,am umplut cu masline taiate iar deasupra am asezat cate o feliuta de branza topita.Le-am lasat sa cresca cca 20 minute dupa care se ung cu ou si se coc pana se rumenesc.Se servesc atat calde cat si reci.

PAINE "MARGARETA"

In speranta sa vina o data vara,am facut paine sub forma de floare.
 Am facut aluat de paine din 1 kg faina (reteta este aceasi ca la painea de la postari mai vechi),din care am facut treisferturi aluat aceasta paine si restul cosulete.
 Din aluat am format biute care le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt,se lasa 30 minute sa dospeasca apoi se ung cu ou si se presara mac,se coace pana trece proba scobitorii.