Translate

marți, 8 iunie 2010

FASOLE BATUTA

1/2 kg fasole
200 gr costita afumata
1 morcov
1 telina(micuta)
1 pastarnac
1 lingura busuioc
1 lingura cimbru
 sare,piper,foi de dafin
2 litri apa
 Am pus toate ingredientele in oala sub presiune si le-am fiert 20 minute dupa care le-am scurs si le-am pus in robot cu putin ulei de masline si le-am  facut pasta.Se serveste cu costita fiarta si sos de ceapa cu usturoi.

SOS DE CEAPA SI USTUROI

1 ceapa marisoara
5 catei de usturoi
1 lingura pasta tomate
3 linguri ulei
sare,piper,1 lingura boia
50 ml apa
 Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc cateva minute (pana devin aurii)in ulei dupa care se adauga apa si tomatele,lasam sa fiarba pana se inmoaie ceapa si scade zeama.Se codimenteaza si se serveste cu fasole batuta,cartofi copti.Imi pare rau ca nu a prea iesit poza,dar cand mi-am dat seama nu mai aveam ce poza.

SALATA DE VARZA DULCE

1 capatana varza
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
3-4 linguri ulai de masline
2 linguri otet
 Varza se taie marunt,se presara sare si zahar,se lasa 10 minute apoi se stoarce de zeama obtinuta si se adauga ulei si ptet.