Translate

miercuri, 7 iulie 2010

PRAJITURA CU MERE SI ZAHAR CARAMEL

Blat:
2 oua
4 linguri zahar
1 budinca vanilie
4 linguri faina
50 ml ulei
3 linguri apa minerala
1/2 praf de copt
vanilie
Caramel:
1 cana zahar
50 ml apa
Fructe:
6 mere
 Pentru blat galbenusele se freaca cu zaharul,uleiul,praful de copt dupa care se pun restul de ingrediente iar la sfarsit albusele spuma.
 Pentru caramel punem zaharul si apa intr-o cratita si o lasam sa fiarba pana se caramelizeaza,iar caramelul obtinut al turnam intr-o tava(eu am folosit de chec,dar se poate in orice forma)cu care tapetam toti peretii tavii cat mai sus posibil.
Merele se curata si se feliaza.
Aranjament:
 In tava cu caramel punem merele aranjate cat de cat peste care turnam blatul si coacem pana trece testul scobitorii.Cand este copt se scoate din cuptor si se rastoarna pe platou imediat(asa fierbinte).Se poate orna cu frisca,budinca,ciocolata.eu l-am lasat asa pentru ca este destul de dulce si nu l-am mai incarcat cu nimic.